Så er sommerferien i den grad slut og hverdagen begyndt. Jeg synes det er lidt hårdt. Der er meget at læse og nye måder at tænke på. Jeg er begyndt på mine to nye linjefag. Billedkunst og Biologi. Førstnævnte er sjovt og kreativt, mens det sidste virker meget hardcore rent arbejdsmæssigt, men jeg synes stadig det er er spændende.

I September kommer der tryk på. Underviserne har taget fløjshandskerne af og oven i det begynder den nye dramasæson. Jeg glæder mig, men ved også det bliver hårdt. Det bliver nogle lange torsdage.

Nikolaj får så den dovneste september i mands minde. Han har nul vagter hele måneden og det kursus han ellers skulle begynde på på RUC er først i næste semester. Så hvad han skal få tiden til at gå med ved hverken han eller jeg lige i øjeblikket. Jeg synes han er lidt et heldigt asen.

 
 

Yes, vi er nået ind i august. Hvilket betyder en ting. Sommerferien er ved at være ved ende og et nyt skoleår begynder. Hvis jeg skal være helt ærlig, så glæder jeg mig til at komme tilbage på Zahles. Jeg er begyndt at kede mig noget så gudsjammerligt. Thank God for at OL starter idag, så kan jeg da se på obskure sportsgrene dagen lang.

Nåmmen altså, det har været en dejlig sommerferie. Sidst jeg updatede om mit lov her på bloggen var jeg lige kommet hjem fra London, helt broke og med en ødelagt kuffert.

Efter en uges afslapning helt uden penge, tog jeg afsted på koloni. Til dem der ikke hvad hvad det er for noget, kommer her den korte version: Københavns Lærerforening har en mængde kolonibygninger spredt ud over landet (iøvrigt en sådan jeg pønser på at leje til den store dag) Og i sommerferiens 6 uger fyldes disse op med børn fra Københavns Folkeskoler. Nogle kolonier er temakolonier (fx teater, sejler, natur, billed, Tab og Vind etc) og den jeg nu har været på i 2 år er en dyrekoloni. Børnene er i princippet i alle aldre og fra alle samfundslag, men jeg synes der er en overvægt af de lidt "skravlede stakkels" børn. På dyrekolonien er der desuden kæmpe overvægt af piger. Kolonien jeg er på hedder Eriksminde og ligger i Rørvig. Det er totalt natur-idyl deroppe. Jeg var afsted i 2 uger i træk, men med 2 forskellige hold børn. I weekenden er der hygge og afslapning, oftest med nogle kolde øl. Holdet af voksne var superfedt, jeg kendte nogen af dem i forvejen og resten lærer man hurtigt at kende. Børnene den første uge var søde og charmerende men også a pain in the ass. Nogle få var meget konfliktsøgende og dramaqueens M/K og formåede at trække mange ind i de der mærkelige konflikter. Det var sindssygt hårdt at være voksen den der første uge. Man bruger vanvittig meget tid og energi på konfliktløsning, og det er jeg bare ikke særlig god til det. Det er heller ikke noget der bruges tid på i læreruddannelsen, hvilket er ærgeligt, da ALLE lærere kunne bruge et kursus i det, da man som sagt bruger meget tid på det.

Anyways Den første uge trak tænder ud, selvom den det meste af tiden var en fornøjelse. Dejligt var det under alle omstændigheder at få besøg i weekenden. Nikolaj kom med færgen og Casper senere med bussen. Casper var med som personale sidste år, så han skulle jo lige se stedet igen. Fredag aften var stille og rolig da vi kun var en 4-5 stykker tilbage, men lørdag var der fest og ballade. Jeg havde lavet en musikquiz som jeg tror bragte lykke. Desværre blev jeg skidefuld vildt hurtigt. Jeg drattede i seng allerede midnat.

Koloniens anden uge var en helt anden oplevelse end den første. Børnene var meget søde, men også meget yngre. Der var voldsomt meget hjemve og putning og småbørnspædagogik. Forstå mig nu ret, jeg elsker børn, men den uge blev jeg igen bekræftet i at jeg skal være lærer og ikke pædagog. Og jeg skal være lærer i udskolingen. Jeg er bare ikke egnet til alt for meget trøstning og aktiviering af yngre børn. Desværre for de her børn var tre af os voksne ret udbrændte. Jeg kunne ikke rumme flere børn og derfor blev det måske lidt venstrehåndsarbejde. Ihvertfald de første dage. Heldigvis var vores fjerdemand, Stine, ikke så udbrændt og tacklede børnene helt fantastisk. Hun blev hurtigt alle de små pigers favorit. Superfedt, når man tænker på at Stine ellers ikke gør sig indenfor det pædagogiske område til hverdag.

Alt i alt var det en skøn koloni, og jeg skal helt sikkert afsted igen næste år.

Hjemme igen stod den på fødselsdag. Jeg fyldte 25 lørdag d. 26. Den dag brugte jeg på at være til Nikolajs mormors fødselsdag, hvilket var ganske hyggeligt. Dagen efter, som er Nikolajs mormors rigtige fødselsdag, holdt jeg så min egen. Hjemme i mors have i strålende solskin og med en masse familie. Det var dødhyggeligt og mors kager som sædvanlig helt eminente.

Til slut var jeg til pigefødselsdag hos Rikke. Og når jeg siger pigefødselsdag så mener jeg det. Det var som en 7 års fødselsdag dengang i folkeskolen. Der var Disney Princess tema... Rikke lavede superlækker mad som altid og vi hyggede.

Det er vist det, sådan cirka. Nu venter jeg bare på d. 18, hvor jeg skal i skole igen. Fra 8.00 til 16.15 - intet mindre kunne gøre det. Indtil da vil jeg se noget lerdueskydning, synkronudspring eller parallelparkering af hest.

 

London

07/05/2008

0 Comments

 

Så er vi hjemme igen. Det var en fanastisk tur. Virkelig hyggeligt. Vi har begge to brugt alt alt for mange penge. Bryllups-wise gjorde jeg et super-fund. Jeg fandt en nederdel som bliver underdel til min "brudekjole" jeg har hele tiden sagt at jeg ikke var sikker på at jeg ville have en decideret brudekjole, og nu er jeg helt sikker. Den er superflot den nederdel. Hvid og i bomuld. Den helt rigtige facon og hverken for casual eller for dressy. Så nu mangler jeg bare en overdel. Det er straks sværere. Derudover indkøbte jeg et par britiske bryllupsmagasiner og en mappe til diverse papirer. Af ikke-bryllupsting købte jeg cirka et ton bøger og et par virkelig fede støvler. Der er billeder på min facebook profil hvis man er interesseret.

 
 

Så er det imorgen Nikolaj og jeg drager til London. Jeg har glædet mig helt vanvittigt. Juhu det bliver så fedt.

Og så har jeg endelig fået scoret et loftsrum. Juli starter godt!

 
 

FREDAG: Jeg havde været til min sidste eksamen dagen før og var derfor i totalt sommerferiemode. Sov det meste af dagen. Var egentlig ikke så træt, måske nærmere lidt deprim.
Om aftenen skulle jeg til noget fest hos en fra min klasse. Var egentlig ikke i specielt festligt humør og kom alt for sent ud af døren. Kunne så heller ikke bestemme mig for om jeg havde lyst til rødvin eller øl, og endte med at tage begge dele med.
Jeg blev standerstiv og keglede rundt og sagde latterlige ting hele aftenen.
På højden af min brandert ved en 2-halv 3 tiden bestemmer jeg mig for at cykle hjem. Fra Amager til Frederiksberg, altså en 5-6 kilometer. Jeg tænker at den friske luft og motionen måske kan få branderten til at falde. Nej nej. Jeg kører og slingrer så meget at en natbuschauffør føler sig nødsaget til at standse sin bus for at gå ud på cykelstien og stoppe mig og tage et alvorsord med mig. I situationen blev jeg ærligt talt lidt fornærmet og sur over at han talte sådan ned til mig. I bagklogskabens ulideligt klare lys kan jeg dog godt se at han havde ret og kun gjorde det fordi han var nervøs for at jeg blev kørt ned. Dog er jeg overbevist om at han mest sagde tingene for sin egen skyld. (har jeg nævnt at jeg hader pseudo-autoritetsfigurer såsom  buschauffører og pedeller da de ofte lider af "jeg-har-altid-ret-itis)
Nå men hjem kom jeg, uden uheld men med et hak i stoltheden. Jeg var sulten og pinlig, og blev nødt til at få Nikolaj til at lave mig en ostemad da jeg ikke kunne håndtere knive og den slags i min tilstand. Jeg faldt i søvn med det samme, tror nærmest jeg besvimede på puden.

LØRDAG: Jeg vågnede kl 9 af vækkeurets onde bippen. Tissede og kunne mærke jeg ikke havde tømmermænd. Hvorfor? Fordi jeg stadig var fuld! Bestemte mig for at tage en time mere. Kl 10 stod jeg så op og MEGET langsomt kom jeg i omdrejninger. Med cykel til hovedbanen (stadig småfuld men uden helt så megen slingren som natten før), Med toget mod Slagelse begyndte tømmermændende at sætte ind. Kvalme og helt helt tør i munden. Jeg blev meget bevidst om at jeg nok lugtede, ikke bare af sved men af spritsved. Et opkald til Nikolaj bekræftede mistanken. Han sagde jeg stank som et værtshus og luften i soveværelset var ulideligt tung. Lækkert! Stakkels medpassagerer.
I Slagelse tog jeg bussen ud til mor, og jeg fik det lettere dårligt.
På Garvergårdsvej var der frokost og koldt vand. Det lettede gevaldigt på det tunge hoved.
Casper havde allerede klippet hækken, men der var masser af havearbejde at tage fat på. Vi trak ukrudt op, fjernede flere tusind læs haveaffald, skillede gyngestyativ og sandkasse ad, smed gammelt bras ud, stikkede kanter af, ryddede op både foran og bagved. Det var skidehamrende hårdt men også hyggeligt. Og helt enormt god motion. Vi spiste og så hjemmevideo fra 1995. Piiinligt. jeg havde altså en meget uheldig periode der i 11-12 års alderen.
Jeg drog mod Frederiksberg og var hjemme ved 1-tiden og drattede i søvn.

SØNDAG: Vågnede ved middagstid ved at det ringede på døren. Det var Nikolajs musikbuddy Jonas. De to drenge spillede og røg stuen til. Jonas har en meget kraftig stemme og  jeg tænkte "Jeg kan jo ikke sove fra den" men jo det gik såmend meget fint. Jeg vågnede først igen ved 17-tiden. Virkelig virkelig øm i kroppen. Mine baglår føles som træstammer, og jeg ømmer mig når jeg skal bevæge mig.
Ringede til mor, og jo hun havde det på samme måde.
Nikolaj lavede dejlig mad, så fodbold, og var super sød og fjollet. Blev sådan helt nyforelsket. Fik endelig et bad, og nu er jeg her. Vi skal til at se en film.

Det var den weekend

 

 
 

Jeg var ude hos min mor og lave havearbejde igår. Iøvrigt med rimelig voldsomme tømmermænd. Så jeg har sovet hele dagen. Vågnede faktisk først kl 17.

Og jeg drømte. Jeg drømte at det var vores bryllupsdag, og det startede fantastisk. Jeg havde en vildt smukt kjole på (vil nu begynde at lede efter den in real life) og drinksene var gode, folk var glade men jeg kunne ikke finde Nikolaj. Hele drømmen løb jeg rundt i det her kæmpestore hus hvor vi holdt festen og ledte efter ham. Jeg kan ikke huske om jeg fandt ham. Det var faktisk ret ubehageligt, selvom kjolen var perfekt. Og hvad kan jeg så lære af det? Her kommer svaret: Rammerne kan være helt perfekte men hvis ikke gommen også er glad er det ikke noget værd.

 
 

Ja jeg gjorde det igen. Drak for meget kaffe og kunne ikke sove. Typisk!

Og så scorede jeg mig jo et 12-tal i skriftlig engelsk. Det havde jeg på ingen måde regnet med, så det er bare ekstra dejligt. Er vildt glad for det.

Og imorgen står den på pædagogikeksamen. Faktisk så har jeg officielt sommerferie imorgen på dette tidspunkt. Håber det kommer til at gå ok til den eksamen.

 
 

Jeg skal til eksamen på torsdag. Pædagogik. Det er den sidste eksamen inden sommerferien. Jeg kan bare ikke rigtig tage mig sammen til at læse. Er ret lad i øjeblikket. Jeg vil jo gerne klare mig godt til den eksamen, eller ihvertfald bedre end til psykologi hvor jeg fik det famøse 02. Ved ikke rigtig hvor jeg starte. Har det generelt mærkeligt i øjeblikket. Er ret overbevist om at det er depressionen der stikker sit grimme ansigt frem. Jeg kan med lethed sove til over middag og glæde mig til jeg skal i seng igen. Jeg undgår for mange aftaler med folk fordi jeg ikke kan overskue det. Jeg kan ikke få mig selv ud fa døren, selv til helt enkle ting som at aflevere bøger på biblioteket eller handle i Lidl. Ved fra min erfaring at når disse nemme opgaver er uoverskuelige så er det depressionen der spiller ind. Det er jo lidt mærkeligt, for jeg er ikke ked af det eller melankolsk som sådan. Men sådan viser det sig ofte hos mig. Håber det snart går over, ellers må jeg tage en snak med min læge.

 
 

Så gjorde hun det igen! Drak for meget kaffe og kunne ikke sove. Dumme Lise! Er skidetræt men kan ikke sove mere. Jeg tror jeg har fået 5-6 timer i nat. Langt mindre end jeg plejer.

Et par gange om året har jeg sådan en dag hvor jeg drikker allerhelvedes meget kaffe om aftenen, og så ligger og vender og drejer mig i sengen og kan for the life of me ikke forstå hvorfor jeg ikke kan sove, jeg er jo træt! Nå men så går det forhåbentlig lang tid inden jeg laver den brøler igen.

 
 

Ja, jeg ved det hele er lidt tidligt, men har hørt at det er ganske normalt. Altså at man får lidt kuller når det er nyt. Der er over et år til vi skal giftes og alligevel kan jeg ikke stoppe med at tænke på det. Det er først efter nytår at jeg for alvor skal igang med planlægningen. Men det er sjovt. Jeg hygger mig, og Nikolaj er ikke blevet vanvittig (endnu) og jeg går ud fra at jeg snart slapper af igen. Der er bare lidt agurketid i livet i øjeblikket. Dvs sommerferiemode.

Nå ja, vi har fundet en foreløbig bryllupsdato: lørdag d. 5. september 2009.