Wow, så er der faktisk kun 3 dage til. Meget svært at forholde sig til. Sommerfuglene basker rundt i maven og jeg smiler hele tiden. Er også drønstresset fordi jeg er så bange for at glemme noget. Men tror det går, er jo meget lidt bridezilla.

Jeg har haft sære drømme de sidste par nætter, ikke deciderede mareridt, men ubehagelige nonetheless. Fx drømte jeg at vielsen bestod af en meget lang og kedelig powerpoint (ha ha - det er sådan alle vores natur/teknik timer er i øjeblikket!) Og at Casper fumlede rundt og kom for sent og gik for stærkt op ad gulvet. Og jeg ved jo godt at han vil gøre det fantastisk og besides, hvor svært kan det lige være at gå op ad et kirkegulv? Bare sådan underlige drømme.

Idag tager jeg til Slagelse og kommer først hjem til København som en gift kvinde. Har en fyldt kuffert, en meget hårdtpakket Fjällräven og en fyldt håndtaske. Hvem skulle have troet man skulle bruge så meget lort for at blive gift? Det er på dage som idag jeg ville ønske jeg havde kørekort og bil.

Idag skal jeg bage en røvfuld makronkager hjemme hos mor. Og hygge forhåbentlig. Imorgen skal jeg lave dessert oppe hos Rikke samt dramaundervisning og fredag tager vi ud på kolonien og gør alting klar, OG hygger os.

Det bliver SÅ godt!
 
 
Så skete det! jeg har virkelig rendt rundt og leget detektiv og krydsforhørt veninder og min mor om hvornår det var. Og så var det simpelthen i søndags d. 20. september.

Jeg skulle til brunch med Maria L. Hun kan ikke komme til selve brylluppet så hun ville gerne invitere mig på brunch. Dejligt. Vi cykler derind og jeg går og plaprer og pludselig: SURPRISE! Jeg fik et chok og begyndte at skrige. Havde godt nok en mistanke om at noget var i gære, men det kom alligevel bag på mig. Og de var der allesammen: Maria A, Jeanette, Rikke, Louise og Sara fra folkeren. Emilie, Tanja, Lise D, Anne Sofie og så selvfølgelig Maria L fra Zahles. Og Tine min lillesøster, og The one and only Nynne. Senere kom også min kusine Jane og Zwan fra klassen. Skønnoella. Jeg fik den oppustelige dinosaur Flemming som var mit barn for en dag fordi "du er jo så skruk". Jeg skulle så passe godt på Flemse og sørge for at han kom med på alle billederne.

Vi spiste og Anne Sofie blandede den ondeste Bloody Mary til mig som jeg drak (af). jeg fik en gave som var et clue til det næste vi skulle. Det var sådan en træ-gåde-tingest. jeg var omkring en del ting og nåede også at gætte på det rigtige, som var Experimentariet.

Der var der fri leg og jeg grinede herremeget. Især da vi prøvede den lille gule skal-karrusel. Emilie så helt fjollet ud med sine lange lemmer. Spejle hvor man kan blande to ansigter var også grineren. Hvis Nynne og jeg får børn er det fandme synd. De bliver grimme. Zwan og Anso skal nok heller ikke planlægge at lave et barn. Der var også et "tynde-spejl" som vi alle sammen berundrede os selv foran meget længe. Sanselabyrinten, som man egentlig ikke må prøve hvis man er over 11 år var også griner. Lise D gramsede mig for vildt på røven inde i mørket (og hun siger det ikke var med vilje...) Jane mistede stemmen da hun skulle brøle som en løve, men til gengæld sprang hun skalaen.

Næste clue var en sten i en snor. Que? Jeg fattede ingenting. Vi kørte med bussen i noget der føltes som adskillige timer. Vi er ude i ydre Valby og jeg spørger i sjov Maria L om vi skal hjem til hendes forældre? "nej, hvad skulle vi dog der?"
Men jo vi skulle hjem til Marias forældre som har egen klatrevæg. Åh nej, tænkte jeg. Her er virkelig noget jeg ikke kan finde ud af. Lod så også bemærkningen "kunne I ikke have fundet på noget jeg var god til?" falde. Det måtte jeg høre meget for resten af dagen. Nåmmen når man sådan er hovedperson skal man jo prøve, og jeg gjorde det. Og jeg var stadig ikke god til det, men det var skidesjovt. Jeg er SÅ glad for at jeg blev presset ud hvor jeg ikke kunne bunde og det ikke var så farligt. Og næsten alle de andre prøvede også væggen. Jeanette var totalt sej, som en lille glad flue. Det fløj også gennem luften med "sjove" bemærkninger om skræv og røv for sådan en klatresele er altså ikke så flatterende.
Solen skinnede og vi hyggede i haven med øl og sandwich.

Næste clue var et Nettokatalog med en lille playmobil-åre på. Nettoåre? Nå ja, Nettobådene. Vi skulle på havnerundfart. Så vi tog bussen ind til Nyhavn, hvor vi var nogle der nåede en kold fadøl på Ansos arbejde. I båden var der høj høj stemning. 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 SKÅÅÅÅÅÅL hver gang vi sejlede under en bro. Fulde kællinger....

Sidste clue var en mexicanerhat og en øl. Det betød meximad og fest hos Anso. Mmmm lækkert. Og hyggeligt. Vi snakkede om bryllupsplaner og alle fik historien om hvordan jeg mødte Nikolaj. Rikke kørte et ganske underholdende kommentarspor.
Vi spillede singstar med de fede firsersange. Maria L og Lise D sang den særeste version af "ice ice baby" jeg nogen sinde har hørt. Højere og højere råbte de. 

Alle var supertrætte så det blev ikke fest natten lang, men en skidehyggelig aften for dem der blev tilbage. Lise D var den sidste der gik. Jeg magtede ikke at tage hjem, så jeg crashede på sofaen, men først efter vi havde ævlet et par timer. 

jeg vågnede kl 12, vi spiste lidt, så lidt ANTM og sov igen indtil kvart i 6 hvor martin kom hjem og fandt en fremmed kvinde i sin seng (mig) og så var jeg tænkte at jeg hellere måtte pakke sydfrugterne og drage hjem til stakkels ensomme Nikolaj.

Han blev glad for at se mig i et stykke. 

Alt i alt en superskøn polterabend. Det var godt planlagt Anso og jer andre!
 
 
Wow tænk at tiden kan gå så stærkt. 21 dage. 3 uger. Jeg glæder mig og er samtidig lidt "removed" fra det hele. Kan ikke helt forholde mig til at det er lige ved at ske, sådan i virkeligheden.

Mht til planlægning så kører det på skinner. Lidt ad gangen, og der er blevet sat en del krydser på to do listen denne uge. Jeg har købt undertøj, jeg har fået lavet prøvefrisure. (Tak Anso!) og det er SÅ flot! Har bestilt mad fra Kokken &Jomfruen, samt betalt for det. Fået detaljer omkring dessert på plads med Rikke, som skal lave hjemmelavede islagkager. ja altså jeg skal også være med, men nu er Rikke lige lidt mere ferm i dessertkøkkenet end jeg er, så tror måske bare det bliver noget med at hun styrer elementerne og jeg er den unge smukke assistent. Tror det bliver godt. Og så har jeg lavet en aftale med en af vores køkkenhjælpere på dagen. Og mor arbejder derudaf med nederdelen. Det er vist den eneste enkeltdel i outfittet der mangler nu. Det bliver sjovt at prøve det hele sammen.
 
Så alt i alt en ret produktiv uge.

Sidste blogpost handlede om boligjagt, og jeg kan da fortælle, til dem der ikke ved det, at vi var så heldige at få en lejlighed i 3. eller 4. forsøg. Meget dejligt! Det er en 3-værelses lige ved Brønshøj Torv. Med vaskemaskine og stort køkken. Nu kan vi få det arbejdsværelse/bibliotek vi drømmer om. Juhu! Vi flytter 1. november.

Og så har jeg sgu ikke regnet ud hvornår jeg skal på polterabend. Jeg er ellers ikke nogen udpræget controlfreak, men lige i det her tilfælde er jeg ved at gå i spåner over ikke at vide det. Folk lægger spor og vildspor ud hele tiden. Og jeg har virkelig prøvet at krydsforhøre mange mennesker, men alle har holdt stand. Så jeg kan med ærlighed i stemmen sige at jeg stadig ikke ved hvornår det er, men glæder mig til at blive overrasket.
 
 
Vi er begyndt at lede efter en større lejlighed. Vi er godt nok skrevet op rigtig mange steder, men vi er begyndt at blive utålmodige, så nu er den store jagt sat ind. Det må kunne lykkes at finde en 3 eller 4 værelses lejlighed i København med max 8-10 km til vores jobs og studie. Til en god pris, og som kan lejes i mindst 18 måneder. Helt ærligt, det kan da ikke være så svært...
Jo måske. Vi har foreløbig været ude og se på 2 forskellige, en i Nordvest, en lige ved Nørrebro station. Men dem var vi ikke heldige nok at få. ØV! Nå men imorgen søndag skal vi ud og kigge på en også lige ved Nørrebro station, på 98 (!) kvadratmeter og 4 værelser. Vi krydser fingre, Og den er først til overtagelse 1. december, så flytning ikke falder sammen med 'lup. Kryds lige fingre for os!
 
 

Rikke ringede igår. Tøserne var til housewarming hos Jeanette. Jeg var sådan set også inviteret, men havde helt glemt det. "Gud ja det er sgu da idag!" Nå ja, er måske lidt blæst oven i hovedet i øjeblikket. Nåmmen Rikke sagde at nu jeg ikke var der holdt de bryllupsplanlægningsmøde. Aha! De ville lave "noget" til brylluppet som deres gave. Wow, ja jeg hvad det er, og det er fantastisk, men vil faktisk ikke afsløre mere her. Det skal være en overraskelse. Men kan da sige så meget at der nu er endnu et kryds på den alenlange to-do-liste.

Girls i er for fede. I love ya!

 
 

Nu er det jo ikke fordi jeg har prøvet at planlægge et bryllup før, men jeg synes det er ret underligt at INGEN har svaret om de kommer eller ej endnu. jeg ved godt der er 3 måneder til (præcis!) men alligevel, det er næsten en måned siden vi sendte invitationerne ud.

Nåmmen jeg ved jo godt hvor dårlig jeg selv er til at svare i god tid. Det er som regel lige et par dage efter S.U. så måske er det meget almindeligt at trække den længe. De skal nok komme!

Har været krea idag. Har lavet en topfigur til "kagen" Den er måske ikke skønheden selv, men den er 100% unik!

 
 

Jeg er blevet ret hooked på en blog der hedder www.offbeatbride.com og der er jeg blevet inspireret dels til forskellige krea-projekter, dels til at sparke lidt mere cirkus ind i brylluppet. Mht til det sidste bliver det helt konkret en anden brudekjoleunderdel. jeg havde jo købt en nederdel, sidste år i London, og den var pæn og alt det, men jeg følte måske ikke så meget for den alligevel. jeg ville have lidt mere knaldfaldera ind i det. Det er jo trods alt mig vi snakker om. Jeg er ikke den yndige type. Så jeg tegnede og designede med min barnestreg og endte med to forskellige designs som jeg præsenterede for mor. Sammen blev vi enige om den første. Det bliver noget med farvet tyl! Mere vil jeg ikke afsløre her....

Og så går jeg og pusler med et par krea-projekter. Dels en buket lavet af en gammel roman...ja jeg tror der bliver flot. Og en helt særlig og unik topfigur til "bryllupskagen"

Det er helt rart med de her projekter. Jeg føler mig mere og mere hjemme i det hersens bryllup efterhånden. 
 

Det går langsomt fremad med forberedelserne. Gider altså ikke stresse, og kan heller ikke se hvorfor jeg skulle gøre det. Jeg er sikker på at det nok skal komme. Sådan 14 dage før og lige pludselig kommer jeg i tanke om alt det der mangler. Men nu, nu nyder jeg det bare.

Største nyhed er vel at kirken er blevet definitivt booket. Præsten Sine Sofie ringede her for en lille uge siden og sagde at SELVFØLGELIG kunne vi blive gift i Antvorskov Kirke d. 10. oktober kl 13.00. Dejligt, for det betyder altså noget særligt at det er der.

Jeg er begyndt at følge med i en bryllupsblog som hedder www.offbeatbride.com og den er fantastisk. Den handler om alle de der lidt anderledes lidt sære bryllupper. Ca. halvdelen er også såkaldte budget weddings, altså bryllup for små penge. Og det er jo noget jeg kan forholde mig til. Bloggen har så billeder og små beretninger fra rigtig mange offbeat-weddings. Bryllupper uden pastel, perfektion og alt det jeg ikke vil. I love it! Men på den her blog har jeg fundet nogle gode råd som jeg virkelig kan forholde mig til. og det bedste er det her:

- vælg 2 til 3 ting/aspekter ved dit bryllup som er meget vigtige for dig, og arbejd hårdt på dem, resten er ligemeget.

Jeg tænkte tilbage og det stod helt klart hvad mine mine vigtige aspekter er:

1.jeg vil giftes i en kirke, nærmere bestemt Antvorskov Kirke. Ikke fordi jeg er kristen (ja det er dobbeltmoralsk - I know...) men fordi jeg elsker liturgien, salmerne og stemningen. Det er det rigtige for mig. Og så har jeg haft mange mange gode timer i Antvorskov Kirke. Jeg var rigtig rigtig glad for at arbejde som sanger derude.

2. Jeg ville have overnatning til brylluppet. Dette skaber, håber jeg, en mere afslappet, løssluppen stemning. Man skal ikke bekymre sig for hvornår stedet lukker (har læst om brylluper som slutter præcis kl. 1, fordi der lukker restauranten - nederen) eller gæster der kommer langvejs fra. Skal de så gå tidligt eller punge ud for et hotel? Nej overnatning i uformelle omgivelser var og er vigtigt for mig.

3: Jeg ville have et uformelt og fremfor alt SJOVT bryllup. Ingen fadservering, ingen hestevogne, ingen maregnskjole, ingen "nu leger vi vi er royale" Men derimod: musik, fjolleri, dåsebajere og den slags.

Og jeg kan med glæde meddele at alle tre er gået i opfyldelse, ganske nemt. Kirken er booket og kolonien med mulighed for overnatning for alle er booket. Punkt 3 er selvfølgelig lidt mere en stemning end noget praktisk der lige kan fikses, men jeg har en god fornemmelse af at det lykkes. Det kommer selvfølgelig rigtig meget an på gæsterne. Synes de det er så sjovt og hyggeligt som jeg håber. Det betyder meget for mig at gæsterne nyder festen. Det er jo ikke en fest for mig og Nikolaj. Det er en fest for alle vores gæster, familierne og vennerne. Det er simpelthen så egocentreret når brude kun tænker på sig selv og hvordan de ser ud i andres øjne. Så bliver det hele form, og indholdet forsvinder. jeg vil have et bryllup med indhold! I virkeligheden er det måske det punkt 3 handler om. Jeg vil ikke have alt det der typiske bryllupstingeltangel der handler om form, jeg vil have et dejligt og sjovt bryllup med INDHOLD!

 

 
 

Nu er der faktisk kun fire en halv måned til ´lup, hvilket kommer en smule bag på mig. Hvordan er det lige at tiden er gået så stærkt. 18 måneders forlovelse og så er de 14 allerede gået. Det betyder at jeg, ahem...vi, skal se at fingeren ud. Eller hvad? Er det meningen man skal være stresset nu? Jeg er ikke stresset, fordi jeg ved det hele nok skal falde i hak. Og så har jeg heldigvis ikke en bridezilla-attitude til tingene. Jeg er godt klar over at perfektion ikke eksisterer så derfor vil jeg heller ikke efterstræbe den.

Men synes faktisk også der er ved at komme styr på en masse småting. Der bliver faktisk sat krydser på den lange to-do-liste. Og så skal jeg også huske at nyde det. Altså forberedelsen til det her 'lup. Som min kloge og søde klassekammerat Cathrine sagde i forgårs lige før jeg skulle op i dansk (mere om det senere) "Når eksamen er overstået har du flere måneder til at forberede bryllup og det er SÅ fedt."

Nå ja eksamen. Jeg har kun været oppe i dansk i år, og kan med stolthed i stemmen meddele at jeg har den fornemme titel; dansklærer. Jeg er absolut tilfreds med resultatet. Jeg fik 10 for den mundtlige og 7 for den skriftlige.

Men tilbage til´'lup: Jeg ringede for et par dage siden til kirkekontoret i Antvorskov kirke og hun var imod al forventning ret negativ og "vidste da ikke lige om vi kunne blive viet i Antvorskov Kirke, nu vi boede i København" Undskyld hvad? Nu er det jo ikke Marmorkirken eller Vor Frue hvor der er mange brudepar uden såkaldt tilhørsforhold der vil giftes "fordi der er så pæææænt" Skulle da mene vi har rigeligt tilhørsforhold til den kirke. Jeg har arbejdet der for Chrissakes! Meget mærkeligt firma... Nå men går nu og venter på et opkald fra Sine Sofie som er på præstearbejde i weekenden uge 41. Håber hun er lidt venligere end...hvad er hun?...degn? Tja, damen på kontoret. Så snart kan vi forhåbentlig få bekræftet datoen osv.

Hvilken let og elefant bringer mig videre til næste punkt, nemlig invitationer. Dem kan vi jo ikke så godt sende ud, hvis kirken ikke har bekræftet. Regner med at sende dem ud medio juni. Ca. 4 måneder før. Det har jeg lissom læst at man skal gøre. Vi var i...nej vil faktisk ikke skrive det her. Det skal stadig være en overraskelse.... Men det var god is!

Hmm hvad ellers? Jeg går og køber alt muligt gnat (bordkort, lys, balloner og den slags) når jeg støder på det. På den måde bliver udgifterne spredt så meget at de ikke føles som udgifter. Smart smart.

The Juhls tilbød ikke bare at betale drikkevarer men også at hente dem i det der Tyskland. Wauw. Hvor er det sødt af dem. Vi sagde selvfølgelig straks MANGE TAK. 
 

ENDELIG fik jeg taget mig sammen til at ringe til de dersens kolonier og forespørge om leje. Vi fik den vi gerne ville have, Næsbystrand, som ligger ved, ja, Næsby Strand. Lige ved Slagelse. Har jo aldrig set den i virkeligheden, men har nu fået en brochure med billeder, og det ser rigtig fint ud. Den ligner jo en koloni, men der er masser af sovepladser. Rigeligt til alle. Og en flot strandgrund. OG bussen går lige til døren. Det er sgu rart at man ikke skal gå 2 km fra busstoppestedet, hvis man er sådan en der kommer med bus.

Nåmmen vi kunne ikke få den 5. september som ellers var "arbejdsdatoen", men til gengæld fik vi den weekenden 9-11. oktober 2009. Det er weekenden op til efterårsferien, så måske sender jeg snart noget mailværk ud til folk om at reservere datoen. Det kunne jo være folk skulle på efterårsferie, men nu må vi lige se.

Jeg er også begyndt på en preliminary gæsteliste, og punker Nikolaj for at få ham til at gøre det samme. Det går ikke så stærkt.

Nu vil jeg gå ind på min netbank og blive deprimeret, men samtidig betale depositum for kolonien. There's no turning back now...